Kajakkursus

I løbet af maj afholder Skive Roklub kajakkursus for nye kajakroere. Skive Roklub bruger DKFs (Dansk Kano og Kajakforbund) standard IPP (I Paddle Pass). Kajakkurset har til formål at gøre dig fortrolig med at ro i kajak, så du efter kurset kan benytte klubbens kajakker.

Kurset består af tre dele:
- Informationsaften i Skive Roklub den 5. maj 2020 kl. 19.00
- En aften i Skive Badeland, den 7. maj 2020 kl. 19.00
- Weekendkursus den 9. - 10. og 16. - 17. maj 2020

Der optages maksimum 16 personer per hold.

Informationsaften
Klubben afholder et fælles informationsmøde i roklubben for alle, der skal deltage på weekendkurset. Her vil der gives de praktiske oplysninger om weekendkurset og fortælles lidt om det at ro i  kajak, ligesom der vil være en introduktion til Skive Roklub.

Skive Badeland
Vi mødes i Skive Badeland en hverdagsaften. Her prøver vi at sidde i en kajak, og vi øver makkerhjælp. Så har du prøvet øvelsen, inden du skal gøre det på fjorden.

Weekendkursus
Weekendkurset foregår begge dage fra kl. 9.00 til cirka kl. 16.00. I løbet af kurset bliver der roet ture på fjorden og gennemført forskellige øvelser, så alle kommer i vandet.

Der er mødepligt til informationsmødet og på weekendkurset!

Krav til kursister:
  • Du kan svømme 600 meter
  • Du deltager til informationsmødet
  • Du deltager i øvelsesaften i Skive Badeland
  • Du har betalt kursusgebyr
  • Du skal være fyldt 18 år (er du under 18 år, kan du ro i både kajak og robåd i vores ungdomsafdeling)
Af sikkerhedshensyn optages ikke medlemmer som lider af bevidsthedsberøvende eller lignende sygdom (f.eks. epilepsi).

Udstyr
Klubben stiller alt materiel og udstyr til rådighed under kurset. Vi anbefaler, at du undlader at købe materiel og udstyr, før du har fået rutine som roer.

Beklædning
Det kræver ikke særlig påklædning at ro, du kan bruge det, du allerede har. Undlad tøj som er lavet af bomuld, da det bliver tungt, når det bliver vådt, og det er svært at svømme i. Medbring to sæt tøj per dag.

Forslag til rotøj:

• 1 par lange svedbukser
  • 1 par tights/shorts
  • 2 langærmet svedtrøjer
  • 1 vindjakke/løbejakke
  • 1 par tykke strømper, gerne uld
  • 1 par klip-klappere, fra omklædning til bro
  • 1 hue

Kursuspris og betaling

Seniorer (+ 25 år)* 2.000 kr.
Ungdom (18 - 25 år) 800 kr.

*Er du medlem af Skive Roklub, se din pris her.

Kursusprisen er inklusiv kontingent i Skive Roklub resten af 2020.

Kurset skal være betalt senest i forbindelse med informationsmødet den 5. maj 2020.

Alle tilmeldte kursister modtager en faktura i slutningen af april.

Tilmelding til kajakkursus 2020

Hvis du allerede er medlem af Skive Roklub

Har du allerede deltaget på et kajakkursus?

Der er mange private personer, efterskoler og højskoler, som udbyder kajakkurser. Disse kurser er af forskellige omfang. Derfor godkender Skive Roklub ikke altid alle kajakkurser som adgangsgivende til at blive frigivet kajakroer.

Har du gennemført et instruktionsforløb i en klub under DKF, eller mener du selv, du er øvet kajakroer, så kontakt vores kajakansvarlige Jan Bernberg på telefon 6172 0453.